Castelul Pelisor

Castelul Pelisor este amplasat la cateva sute de metri de castelul Peles, a fost construit intre 1899-1903 in stilul Renasterii Germane. A fost inaugurat la 24 mai 1903, fiind construit dupa planurile arhitectului Liman ce a colaborat permanent cu Regele Carol I.

Pelisorul, dupa dorinta lui Carol, trebuia sa fie mai mult un chalet elvetian si nici de cum un castel. Pentru ca asa cum spunea el, nu puteau fi doua castele regesti. Cu toate acestea, Pelisorul cu arhitectura sa - Stilul renasterii germane, cu turlele sale acoperite cu tigla smaltuita cu culori vii, cu cele 70 de camere decorate artistic, este un veritabil castel care va fi locuit permanent vara. Inca de la inceput el a constituit resedinta printilor mostenitori: Ferdinand si Maria sotia lui.

Aici au crescut si copii lor: Carol viitor rege, Elisabeta (Regina Greciei), Marioara (Regina Yugoslaviei) si Printul Nicolae. Din 1993, vizitatorii au prilejul sa cunoasca fostele apartamente princiare si regale, camerele de lucru, apartamentele copiilor, atelierul de pictura al fostei regine Maria, precum si micuta Capela bizantina amenajata in interiorul cladirii.

Castelul Pelisor
Castelul Pelisor
Castelul Pelisor 2
Castelul Pelisor 2

Prezentare Generala

Rezervare sejur

Cea mai rapida modalitate de rezervare. Raspuns in maxim 24 ore.

Sosire


Nopti

Adulti

REZERVA ACUM!REZERVA ACUM!
Craciun 2020
Revelion 2021
Oferta-Speciala
Oferta-Speciala_cu supliment
Pliant Hotel Mara
Meniuri grupuri restaurant
Logo
x

Atentie!

Error text