Casa memoriala George Enescu

Casa memorial George Enescu se situeaza în cartierul Cumpătu, cartier al oraşului Sinaia situat pe versantul drept al râului Prahova.

În destinul strălucit al lui George Enescu, oraşul Sinaia şi vila “Luminis” au o semnificaţie aparte. George Enescu şi-a organizat viaţa în aşa fel încat, în perioada dintre concerte, să-şi afle răgazul de a putea scrie, facându-şi un refugiu din vila de la Sinaia.

Vila nu a fost construită întamplator la Sinaia, deoarece Enescu a fost legat atât sentimental cât şi profesional de acest oraş, datorită sprijinului reginei Elisabeta, Castelul Peleş fiind pentru el o poartă de lansare în lumea culturală muzicală a momentului.

Vila a fost construită între anii 1923 – 1926 de arhitectul Radu Dudescu din banii aduşi de activitatea concertistică a maestrului. Realizată într-un stil autentic românesc şi integrată armonios în ambianţa inspiratoare a munţilor Bucegi, vila “Luminis” avea sa fie atât un loc de inspiraţie pentru o parte semnificativă a creaţiei enesciene, cat şi un loc de recreere, maestrul locuind aici timp de 20 de ani, între 1926 şi 1946.

În anul 1990, vila “Luminis” intră într-un proiect de renovare, restaurare şi conservare a obiectelor. Proiectul a fost susţinut de Ministerul Culturii şi de Centrul European de Cultura Sinaia şi a durat cinci ani.

La data de 5 septembrie 1995, cu ocazia marelui Festival “George Enescu” şi la dorinţa marelui violonist Yehudi Menuhin, devine casa memorială, intrând în patrimoniul naţional cultural. În această casă se pastrează pianul maestrului, realizat la Lausanne, care a susţinut bogata sa activitate componistică şi concertele oferite apropiaţilor familiei Enescu.

Programul de vizitare este zilnic între orele 9.00 si 15.00, iar lunea închis.

Casa Memorial George Enescu
Casa Memorial George Enescu
Bust George Enescu
Bust George Enescu
Pianul lui George Enescu
Pianul lui George Enescu

Prezentare Generala

Rezervare sejur

Cea mai rapida modalitate de rezervare. Raspuns in maxim 24 ore.

Sosire


Nopti

Adulti

REZERVA ACUM!REZERVA ACUM!
Craciun 2020
Revelion 2021
Oferta-Speciala
Oferta-Speciala_cu supliment
Pliant Hotel Mara
Meniuri grupuri restaurant
Logo
x

Atentie!

Error text