Sfinxul din Bucegi

Sfinxul din Bucegi, care potrivit unor surse neoficiale, a fost fotografiat pentru prima data prin anul 1900, din fata si nu din profil, asa cum apare in imaginile arhicunoscute, se afla la 2216 metri altitudine si seamana cu un chip de om.

Denumirea de sfinx i-a fost acordata incepand cu anul 1936, in momentul in care stanca, azi inalta de 8 metri, cu o latime de 12 metri, a fost privita dintr-un anumit unghi, avand drept reper o axa ce porneste de la el catre Baba Vantoaselor, cum i se spune unei stanci din preajma.

Unii cercetatori au crezut ca a fost sculptat de o mana omeneasca si ca ar reprezenta o suprema zeitate a unor triburi indoeuropene din vechime. Tot ca o curiozitate, s-a constatat ca Sfinxul din Bucegi are aceeasi inaltime cu celebrul Sfinx de la Gizeh, din Egipt.

Cea mai simplă cale de acces spre Sfinx, situat la 10 minute de Cabana Babele, este cu Telecabina Busteni-Babele, traseu ce are o lungime de 4350m, o diferență de nivel de 1235m și este străbătut în aproximativ 15 minute.

Asemănarea sa cu un Sfinx, cât și legendele si istoria locului, au făcut ca această formațiune geologică să devină o atracție turistică importantă din muntii Bucegi.

Sfinx Bucegi
Sfinx Bucegi
Sfinx Bucegi 2
Sfinx Bucegi 2

Rezervare sejur

Cea mai rapida modalitate de rezervare. Raspuns in maxim 24 ore.

Sosire


Nopti

Adulti

REZERVA ACUM!REZERVA ACUM!
Craciun 2020
Revelion 2021
Oferta-Speciala
Oferta-Speciala_cu supliment
Pliant Hotel Mara
Meniuri grupuri restaurant
Logo
x

Atentie!

Error text