Lacul Bolboci

Supranumit pe buna dreptate si “Marea din Bucegi“, Lacul Bolboci se numara printre cele mai spectaculoase atractii naturale din intreaga zona a Muntilor Bucegi. Aceasta intindere de apa, inconjurata de peisaje pitoresti, dominate de masive muntoase, foarte bine impadurite, s-a format in spatele unui baraj situat la cea mai mare altitudine din tara, 1438 metri.

Amplasata chiar in inima muntilor, aceasta intindere de apa incanta ochii turistilor, reprezentand un loc deosebit, un spatiu in care frumusetea si puritatea naturii nu au fost deloc stirbite de influenta umana.

Lacul Bolboci este situat in aria geografica protejata a Parcului Natural Bucegi, la numai 8 km de Sinaia si in jur de 10 km de Pestera Ialomitei,  fiind format pe cursul raului Ialomita. Desi este un lac artificial, implicarea antropica nu a adus nici cea mai mica dauna acestui minunat colt de natura.

Sa nu uitam nici de barajul de aici, ridicat in amonte de Cheile Zanoagei, amenajat in scop hidroenergetic, pentru alimentarea cu apa a orasului Targoviste. Barajul se infatiseaza impunator, masurand aproximativ 55 metri inaltime si adapostind in spatele sau o intindere de apa ce inglobeaza  in jur de 18 milioane de metri cubi. Pe malul lacului se gaseste si Cabana Bolboci, ce dispune de aproximativ 60 de locuri de cazare, cu restaurant si terasa exterioara.

Atat cabana, cat si lacul de aici reprezinta un punct de plecare spre celelalte atractii turistice ale acestei zone a muntilor Bucegi.

Sunt marcate numeroase trasee montane ce strabat culmile semete si salbatice, conducandu-i pe turisti catre lacul Scropoasa,  zona Pestera – Padina, unde poate fi vizitata Pestera Ialomicioarei sau catre cabana Babele.

La o distanta foarte mica de lac trece si Drumul Babelor, cunoscut si sub numele de Transbucegi. Acesta a fost recent asfaltat si surprinde, de-a lungul traseului sau, din Sinaia spre Cabana Babele, o mica parte din spectaculozitatea peisajelor naturale ce definesc aceasta zona muntoasa.

Lacul Bolboci
Lacul Bolboci
Pestera Ialomitei
Pestera Ialomitei
Transbucegi
Transbucegi


Rezervare sejur

Cea mai rapida modalitate de rezervare. Raspuns in maxim 24 ore.

Sosire


Nopti

Adulti

REZERVA ACUM!REZERVA ACUM!
Craciun 2020
Revelion 2021
Oferta-Speciala
Oferta-Speciala_cu supliment
Pliant Hotel Mara
Meniuri grupuri restaurant
Logo
x

Atentie!

Error text