Crucea Caraiman

Crucea Caraiman, un monument istoric construit între anii 1926 şi 1928 şi situat pe Vârful Caraiman, a fost desemnată cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan, potrivit site-ului Guinness World Record.

Crucea Caraiman este situată la altitudinea de 2.291 metri, monumentul are o înălţime de 39,5 metri şi include un soclu din ciment de 8 metri.

Cunoscut şi sub denumirea Crucea Eroilor Neamului, monumentul a fost ridicat pentru a cinsti memoria românilor care au murit în Primul Război Mondial.

Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial este situată în şaua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului către Valea Seacă, la altitudinea de 2.291 de metri, fiind unică în Europa atât prin altitudinea amplasării cât şi prin dimensiunile sale.

Monumentul a fost realizat prin grija Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria ai României, în perioada 1926 – 1928, “întru slava şi memoria eroilor prahoveni căzuţi în Primul Război Mondial, 1916-1918, pentru apărarea patriei”, aşa cum stă scris pe placa comemorativă fixată pe partea nordică a soclului sau.

Un momunent unic, de neratat !

Crucea Caraiman
Crucea Caraiman
Crucea Caraiman 2
Crucea Caraiman 2
Crucea Caraiman 3
Crucea Caraiman 3

Rezervare sejur

Cea mai rapida modalitate de rezervare. Raspuns in maxim 24 ore.

Sosire


Nopti

Adulti

REZERVA ACUM!REZERVA ACUM!
Craciun 2020
Revelion 2021
Oferta-Speciala
Oferta-Speciala_cu supliment
Pliant Hotel Mara
Meniuri grupuri restaurant
Logo
x

Atentie!

Error text